اطلاعات دانلــود
- ارائه توسط : مهندس سروش حسینی
- فرمت فایل نهایی : MP4
- حجم فایل : 500 مگابایت[ ترافیک نیم بها ]
شبیه سازی صحنه ها در نرم افزار 3ds Max نیازمند مراحلی از جمله مدل سازی ، ساخت متریال ، نور پردازی و نهایتا دریافت خروجی نهایی است. از این میان، یکی از مهم ترین و شاید تاثیرگذارترین عناصر در ساخت شبیه سازی نزدیک به واقعیت، نورپردازی صحیح و اصولی صحنه است.
دانلـود فـایلشبیه سازی صحنه ها در نرم افزار 3ds Max نیازمند مراحلی از جمله مدل سازی ، ساخت متریال ، نور پردازی و نهایتا دریافت خروجی نهایی است. از این میان، یکی از مهم ترین و شاید تاثیرگذارترین عناصر در ساخت شبیه سازی نزدیک به واقعیت، نورپردازی صحیح و اصولی صحنه است. بهترین و استاندارد ترین مدل ها در کنار پیچیده ترین متریال ها و همچنین بالاترین تنظیمات رندر، بدون وجود یک نورپردازی مناسب و لایه ای هیچگاه امکان تهیه رندر چشم نواز و متعادل را ممکن نمی کند. لذا در این آموزش کوتاه ابتدا با مفاهیم اصلی نور پردازی برای یک سوژه کوچک آشنا شده سپس مباحث تمرین شده را در یک صحنه پیچیده تر ارزیابی می کنیم.
این آموزش برای هر دو موتور رندر Vray و Corona Renderer تهیه شده است.
آموزش نور پردازی در Vray
در قسمت اول از آموزش، ابتدا در یک صحنه ساده استودیویی، تفاوت نورهای : اصلی ، کامل کننده ، نور پشتی و …. را می آموزیم. تفاوت در میزان شدت این نورها، زاویه مناسب هر یک از آنها، رنگ و درجه حرارت مناسب هر کدام از منابع، مواردی است که مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. آموختن مفاهیم این آموزش ساده به درک نورپردازی لایه ای یک صحنه پیچیده کمک فراوانی میکند.
برای درک هرچه بهتر مواردی که در این آموزش مورد بررسی قرار گرفته اند، فایل تمرینی در اختیار شما همراهان سایت معماری ها قرار گرفته است که در انتهای مطلب میتوانید دانلود کنید.
اشکال عمده هنرآموزان در نورپردازی صحنه های داخلی و خارجی معمولا آن است که نور اصلی فضا را تنها از یک سمت و با شدت زیاد ایجاد کرده تا حدی که کل صحنه به وسیله همان یک منبع روشن گردد. مانند تصویر اول که در پایین مشاهده می کنید. در این حالت سایه های با کنتراست (Contrast) بسیار بالا در یک سمت از صحنه ایجاد شده و سمت دیگر که نور دریافت میکند شروع به حالت Over Exposure کرده و می سوزد. بنابراین یک صحنه نا متعادل از نظر نور پردازی خواهیم داشت.
در تصویر شماره 2 که نور های کامل کننده به لایه های نورپردازی اضافه شده اند، سوژه اصلی از جهاتی که نیازمند دریافت نور است روشن تر شده تا هم کنتراست نوری و هم میزان سایه و روشن های روی جسم کنترل شود.
برای درک بهتر تمامی مواردی که به آنها اشاره شده فیلم زیر را مشاهده نمایید :
همه آموزش های موتور رندر ویری Vray
آموزش نور پردازی در کرونا Corona Renderer
اصول نور پردازی در تمامی موتور رندرها یکسان هستند. لذا زمانی که از موتور کرونا به عنوان Render Engine محاسبه نورپردازی استفاده میکنیم تغییری در مفاهیم اصلی مباحث مربوط به نورپردازی ایجاد نمی شود. در صحنه آماده شده برای موتور کرونا نیز، ابتدا به شناخت تفاوت های منبع نوری اصلی(Main Light)، نور کامل کننده (Fill Light)، نور پشتی (Back Light) و نور کامل کننده از بالا (Top Light) می پردازیم.
سپس شدت ، جهت و رنگ مناسب برای هر یک از منابع نوری معرفی شده را بررسی کرده تا اصول نورپردازی صحیح صحنه ها را به درستی آموخته باشیم. برای درک هرچه بهتر مواردی که در این آموزش مورد بررسی قرار گرفته اند، فایل تمرینی نور پردازی با موتور رندر کرونا در انتهای مطلب برای دانلود قرار گرفته است.
نور پردازی تک جهته یا بدون لایه شاید اصلی ترین اشکال هنرجویان در هنگام کار با نرم افزار تری دی مکس و موتور رندرها می باشد. نور پردازی ای که عمدتا فقط در یک سمت حداکثر روشنایی و سفیدی نزدیک به سوختگی را ایجاد کرده و در سمت دیگر سایه های بسیار پرقدرت و با کنتراست بالا، به دلیل وجود امکان Tone Mapping و تغییر دادن دستی Exposure در پنجره Render Buffer موتور کرونا، غالب هنر آموزان این مقدار را تا حدی بالا میبرند که تمامی صحنه به وسیله همان یک منبع نور اصلی روشن شود. در حالی که چه در صحنه های خارجی و چه در صحنه های داخلی، یک صحنه نورپردازی شده استاندارد دارای لایه های متعددی است که جزئیات صحنه را به درستی و به اندازه سایه و روشن میزند.
در تصویر اول همانطور که مشاهده می کنید تمامی صحنه روشن شده منتهی به دلیل وجود تنها یک منبع نور اصلی سایه ها در سمت دیگر جسم بسیار شدید بوده و نورپردازی نا متعادلی را شاهد هستیم.
در تصویر دوم که نور های کامل کننده به لایه های نورپردازی اضافه شده اند، سوژه اصلی از جهاتی که نیازمند دریافت نور است روشن تر شده تا هم کنتراست نوری و هم میزان سایه و روشن های روی جسم کنترل شود.
برای درک بهتر تمامی مواردی که به آنها اشاره شده فیلم زیر را مشاهده نمایید :
در قسمت دوم از این آموزش تمامی مواردی که در قسمت اول آموخته ایم را در قالب یک مثال رندر روز و شب بررسی میکنیم .
سلام ، خسته نباشید . خیلی عالی بود
برای نورپردازی HDRI هم لطفا آموزشی رو قرار بدین
با تشکر
سلام . آموزش مورد نظر شما در لینک زیر وجود داره
https://memariha.com/product/175367/